Alexander Van Waes

In 2006 studeerde ik af aan het KASK in Gent met de Kortfilm “Fernsehturm”.  Deze film won de eerste editie van Humo’s Comedy award en speelde op tal van festivals.

Na mijn opleiding begon ik als freelance monteur en cameraman voor tal van TV-producties als W@=D@  met Pieter Emmerecht en Dimitri Leue & Metropolis voor Acht TV. Ik werkte ook meer en meer als freelance regisseur voor verscheidene productiehuizen in Gent en Brussel en deed zo ook ervaring op in de reclame- en bedrijfswereld.

In 2009 richtte ik Rumblefish op. Een eigen productiehuis met als doel zelf projecten binnen te halen en meer creatieve vrijheid te verwerven. Sindsdien deed ik talloze projecten in binnen- en buitenland en heb ik een groot netwerk aan freelancers met wie ik vaak samenwerk. Zo draaide ik enkele documentaires als cameraman en regisseur (bv. Binneninzicht samen met Nic Balthazar) en draaide heel uiteenlopende commercials en bedrijfsfilms met een creatieve inslag. Ook voor TV was ik nog actief voor programma’s als Fans of Fanders, en een aantal muziekitems voor Acht TV.

Creativiteit is mijn grootste wapen en hiermee probeer ik klanten steeds een andere manier te laten zien om hun boodschap te vertellen.